04 juli 2019

Maak kennis met Kris en Walter Vinken

Verzekeringen Vinken ontstond in 1975, toen Maurice Vinken zijn eenmanszaak oprichtte. Ondertussen groeide die eenmanszaak uit tot een familiebedrijf en volgde zijn zonen Kris en Walter hem succesvol op. Tijd voor een kennismaking met de gebroeders Vinken.

Kris

Kris ging in 2002 officieel bij Verzekeringen Vinken aan de slag. “Ik had ervoor verzekerings- en financiewezen gestudeerd, en werkte enkele jaren voor banken zoals Bacob, Fortis en Private Kas”, vertelt hij. “Toen voelde ik het toch kriebelen om mee in de zaak te stappen. Onze vader heeft ons hier nooit in gepusht, dat siert hem, maar het voelde juist aan.”

“Het fijnste aan de job vind ik de diversiteit van klanten en sectoren. We leren zelf elke dag nog bij, en dat helpt ons dan weer om gepast advies en begeleiding te geven. Wanneer ik een klant kan bijstaan bij ernstige schade, en ik dankzij de juiste begeleiding het juiste resultaat haal, dan voel ik me goed.”

“Natuurlijk ben ik haast non-stop met ons bedrijf bezig. Als zaakvoerder is dat ergens ook logisch. Toch kan ik ook wel mijn hoofd leegmaken. Dat lukt het beste wanneer ik ga lopen. Ik probeer dat dan ook regelmatig te doen, aangezien het gezond is voor lichaam en geest.”

Walter

Walter vervoegde zijn broer in 2004. “Ik studeerde boekhouden-fiscaliteit en nadien nog de voortgezette opleiding Accountancy & tax management. Nadien volgde ik nog avondschool om me te verdiepen in de verzekeringswereld. Voor ik hier begon, werkte ik eerst bij Pelter Automaterialen en AXA Belgium.  Grotere bedrijven die op een compleet andere manier werken. Een klein bedrijf is heel anders qua beleving, en spreekt me ook meer aan.”

“Ik haal het meest voldoening uit oplossingsgericht werken. Wij komen samen met klanten vaak voor uitdagingen te staan, waar niet altijd een pasklaar antwoord voorhanden is. Het is aan ons om voor elke zaak die verzekeringstechnisch is, een oplossing te vinden. Ik kan me echt in dossiers onderdompelen en me zo verdiepen tot ik uiteindelijk die juiste oplossing kan aanbieden. Dat vind ik fantastisch.”

“Ontspannen doe ik graag op het tennisveld, al moet ik er wel tijd voor maken. Maar dat lukt niet altijd even goed, uiteraard (lacht). De ultieme manier om mijn hoofd leeg te maken, is skiën. Je bent weg van hier, omgeven door de prachtige natuur. Verstand op nul en gewoon naar beneden skiën. Daar kan ik echt van genieten, het geeft me een gelukzalig gevoel.”